Известие

Collapse
No announcement yet.

филтър за твърди частици

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• филтър за твърди частици

имам филтър за твърди частици (или поне така би трябвало да бъде), но до момента не е "изпушвал". Карам вече над 3000км тук, но до момента не се е самопочиствал, а колеги казват, че на 500-1000 би трябвало да се самопочисти. вярно е, че карам само с omv premium, но не мисля че има чак толкова чисто гориво у нас. ако някой има идея как да проверя дали всичко е наред или поне да сподели мнение за "изпушването"...
    ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
    ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
    Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
    Alfa Romeo 4C

ако са притесняваш много да си сменим колите и край с проблема ти дъли са самопочиства или не

Comment

При "самопочистване" - колата пуши само ако нафтата не е качественна или е Евро 3 (с по-голямо съдържание на сяра и т.н., мисля, че в БГ не би трябвалода има такава).

Иначе процеса си се повтаря регулярно и няма пушене.
      Ако искате да проследите кога се "самопочиства" и в какви интервали - трябва да се следи турбото - ако на празен ход, без да подавате газ, турбото започне "само" да работи (не е проф. обеснение, но както мога) и стрелката се дигне някъде до първото деление - значи колата се "самопочиства". Тогава не бива да се даси двигателя. Ако излезете отвън ще почувствате силен мирис на горяло масло или сяра или като ферода - не знам как да го опиша.
      При "правилна" нафта - няма пушене.
      Успехи.
      Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Aз съм минал 32000км и според мен филтара не се е включвал.Мисля че на дисплеа трябва да покаже когато филтара се самопочиства.Символа е оранжев и прилича на гарне от което излиза пушек.
        ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

Първоначално публикувано от kgs159 Покажи съобщение
          Aз съм минал 32000км и според мен филтара не се е включвал.Мисля че на дисплеа трябва да покаже когато филтара се самопочиства.Символа е оранжев и прилича на гарне от което излиза пушек.
          Дано да не ти светне този символ
          sigpic
          Alfa Romeo 159 SW TI-ex
          Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
          http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
            имам филтър за твърди частици (или поне така би трябвало да бъде), но до момента не е "изпушвал". Карам вече над 3000км тук, но до момента не се е самопочиствал, а колеги казват, че на 500-1000 би трябвало да се самопочисти. вярно е, че карам само с omv premium, но не мисля че има чак толкова чисто гориво у нас. ако някой има идея как да проверя дали всичко е наред или поне да сподели мнение за "изпушването"...
            Гаранция,че се е самопочиствал но не си го усетил
            sigpic
            Alfa Romeo 159 SW TI-ex
            Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
            http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

ще видим. благодаря, колеги! ще го дебна, пък да видим. на профилактичната диагностика всичко беше на 6 според Румен.
              Alfa Romeo 4C

Comment

Той и Румен е едно леке, ама айде...!

Ако става въпрос за същия де.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Дано да не ти светне този символ

Какво имаш предвид.
                  ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

Първоначално публикувано от kgs159 Покажи съобщение
                    Какво имаш предвид.
                    може би , че е мазен и не се пере

съжалявам, не се сдържах
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

нямам собствен поглед все още, дали си разбира или не от работата. ходил съм веднъж със 156-цата за смяна на едни тампони и веднъж със 159-ката само за диагностика и според мен си свърши работата и отношението му беше много добро... кажете кого препоръчвате за 159-ката?
                      Last edited by vassil.tzanev; d.m.y г., 12:23.
                      Alfa Romeo 4C

Comment

Хубаво ще бъде леко да си редиктирате постовете за Румен, ако имате нещо да споделяте за неговата работа...първо го правите със самия него, второ си има специален раздел във форума за целта...

А най-важното...подобни квалификации са недопустими във този форум и в този подраздел.
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Извинявам се веднага... става въпрос за съвсем друг човек. Аз не съм разбрал както винаги...

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                          Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

малко ренесанс по темата:
                            вероятно не се беше самопочиствала колата, защото миналата седмица както со карах по околовръстното, и светна лампата на двигателя, изписа ми да я водя на проверка и изгуби мощност. мина в някакъв икономичен режим, не знам дали беше ограничена откъм скорост, защото докато набера 50км/ч и идваше следващия светофар. Звъннах на Бобо и той каза да му я закарам (беше събота, а веднага ме смести да я види. благодаря, Бобо!). върза и компютъра и каза "бягай надалече". вкара я в сервизно самопочистване. колата вдигна малко над 4000 оборота, скоро запуши отвсякъде и т.н. сега една седмица по-късно все още мирише.
                            според Бобо, причина да не се самопочисти е, че не я натискам много за по-продължително време и това си е така, напоследък съм я карал само в София, а когато съм извънградско, почти винаги е под 3000 оборота. изключвам възможността да е от чипосването, но затова пък в друг раздел имаше тема откъде зареждаме - е, веднъж заредих от лукойл (на Бяла - русенско) и тоава се получи скоро след това. знам, че е съвпадение.
                            та сега дебна дали ще се самопочисти скоро пак, защото ако не го направи, след 3-4 сервизни почиствания и май ще е за смяна филтъра
                            Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                              Защо си мислите всички, че горивото на ОМВ е манна небесна, не знам
                              Премиум, Алпин, Карера, абе това са търговски трикове
                              Отиди в Гърция и виж колко вида нафта имат
                              И гаранция, че тяхната обикновена нафта е по-хубава от Премиум на ОМВ
                              От скоро зареждам служебната кола (РАВ4) на Петрол и забелязах, че сутрин не ми тракат дюзите, както беше с V-Power на ШЕЛ, от който бях доста доволен
                              Оказа се, че си зареждам личната кола на правилните бензиностанции. Понякога слагам и на ЛукОйл
                              Карай я малко в обороти тази кола, не си мисли, че с 1500 ще харчи по-малко или ще върви по-добре. Дръж я над 2000 и всичко ще е ок
                              sigpic

Comment

Working...
                              X